Groente- en fruitwinkel De Braacken

Turnhoutsebaan 15
5051 DZ Goirle
(013) 534 21 15

De groenteman is tegenwoordig niet meer de groenteman die hij vroeger was… hij is een specialist geworden. Een gepassioneerde vakman die werkt met verse, mooie en lekkere producten waar hij echt alles over kan vertellen.

Voor eerlijke en pure producten gaat u natuurlijk naar de groenteman. Daarnaast is hij een echte inspiratiebron en adviseur op het gebied van groente, fruit, salades en maaltijden. Voor al uw vragen over AGF producten kunt u bij hem terecht! Bij welke andere winkel maakt het personeel nog zoveel tijd voor u vrij?

Onze winkel

Kopen bij “de Boer” spreekt steeds meer mensen aan.  “Vers van het land, direct naar de klant” levert u niet alleen kwaliteitvoordeel (vers) op maar is ook gezond voor uw portemonnee!

Als u de oprijlaan van de fruitkwekerij oprijdt zal u de winkel zeker niet ontgaan. Er is ruime parkeergelegenheid en u kunt hier parkeren “aan de klink van de deur”. In de ruime klimaatgestuurde winkel vindt u een zeer uitgebreid assortiment van aardappels, groenten, fruit en streekproducten. 

Het beleid “Vers en Kwaliteit voor ’n Gezonde Prijs” vind u in alle producten / artikelen terug. Jaarrond biedt “de Braacken” u een groot assortiment van het sappigste fruit en de meest verse groenten.  Dagelijks worden diverse groenten vers gesneden en verpakt in de HACCP gecertificeerde verwerkingsruimte.

Tevens worden hier de diverse groentemixen en groente- en  fruitsalades dagelijks vers bereid.  Geniet van het gemak van bijvoorbeeld vers gesneden snijbonen of verwen uzelf met de heerlijke knapperige salades! 

Streekproducten worden steeds meer gewaardeerd door de klant. Natuurlijk bereid, vol van smaak, een heerlijk product van eigen bodem voor een eerlijke prijs, dat is waar deze producten voor staan. Een jam vol met hele kersen, een aardbeiensaus om van te watertanden, heerlijke mosterd dressing met bieslook of een fles puur appelsap (zonder enige toevoeging) is slechts een greep uit dit assortiment. 

Proef en geniet van wat uw eigen land u bied!!  Graag tot ziens..........

De fruitkwekerij

De fruitkwekerij is ruim 12 hectaren groot en gelegen in het mooie buitengebied van Goirle. De grond waar de fruitkwekerij op gevestigd is draagt de naam "de Braacken" al meer dan honderd jaar en maakt deel uit van het Brabantse landgoed Gorp & Roovert. Al vele decennia worden er op de lichte zandgrond appels en peren geteeld, sinds 2005 worden er ook kersen geteeld. 

De bloeiperiode van de fruitbomen begint meestal half April en eindigt vaak drie weken later. In het perceel kersen staan nieuwe rassen als Kordia, Regina, Karina, Silvia en Summit. Dit zijn grote zoete kersen die een stevige vruchtvleesstructuur hebben. Ze groeien aan kleine spilvormige bomen en kunnen in Juli geoogst worden.

Het appelras Delcorf wordt eind Juli begin Augustus geoogst en de Elstar, Jonagold, Golden Delicious en Goudreinetten zijn in September begin Oktober aan de beurt. De perenrassen Conference en Doyenne du Comice en de stoofpeer Gieser Wildeman worden in September geoogst. 

Na het oogsten van het fruit wordt een gedeelte direct gesorteerd en vindt deze haar weg naar de consument via de groenten en fruitwinkel die middenin de boomgaard gelegen is. Een belangrijk gedeelte wordt op het bedrijf ondergebracht in speciale fruitkoelcellen. Gedurende het seizoen wordt het fruit hieruit gehaald en gesorteerd op vruchtgrootte, kwaliteit en kleur (bij rode appelrassen).

Tijdens het sorteerproces worden de appels gewassen, nagespoeld met schoon leidingwater en droog gepoetst. 

De fruitkwekerij is al vele jaren GlobalGap gecertificeerd. Deze internationale certificering GlobalGAP staat voor Global Good Agricultural Practice. Dit zijn de eisen die wereldwijd aan boeren en tuinders worden gesteld aangaande voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit. 

De ca. 25.000 fruitbomen worden vanaf December tot April handmatig gesnoeid.

Voor het vermarkten van ons fruit zijn wij lid van Fruitmasters. Dit is een fruitveiling coöperatie in Geldermalsen.Voor meer informatie over deze veilng klik dan op deze link.

Routebeschrijving

Vanuit Tilburg/Goirle

  1. Rijdt naar de kruising N630/Rillaerse Baan
  2. Rijdt vervolgens richting Poppel (België) dit is de Turnhoutse baan
  3. Na  ongeveer 5 kilometer vindt u ons aan de linkerkant.
  4. We zijn duidelijk aangegeven met borden bij onze oprit.
  5. U vindt de winkel op het eine van onze opzit aan de rechterzijde.

Ruim parkeergelegenheid aanwezig.

Groente- en fruitwinkel De Braacken

Turnhoutsebaan 15
5051 DZ Goirle
(013) 534 21 15
maandag 09:00 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 09:00 - 16:00
zondag Gesloten